what's on my mind

what's on my mind

måndag 17 december 2012

London 13-14/12

Just när man räknat ihop hur många resor man gjort i år, hur många flygplan man suttit på och hur många bussturer man tvingats åka, så kommer det allt lite till såhär lagom innan nyår!

Denna gången bar det iväg till London där jag och mina vänner skulle på konsert.
Vi är hängivna k-pop fans och våran favorit grupp skulle spela den 14:e December för första gången i Europa någonsin. Så då var man ju tvungen att åka dit!! (För närmare Sverige än så kommer dom nog faktiskt inte hahaha, även om jag misstänker att det var ganska många svenskar där..)

Nästa inlägg kommer jag lägga till lite bilder från själva konserten, men detta inlägget tänkte jag bara tillägna de fina sakerna man såg i London.


Tina & jag
När vi först kom fram tog Adeleine oss till en restaurang i Chinatown, där de hade så god mat.
De där dumplingsarna var sååå tasty!

Var såklart tvungen att ta kort på dubbel-däckare!

Lite jul-reklam uppe för något som heter marmite gold..

Som jag längtat efter Primark! Det var favorit affären i Barcelona som inte finns i Sverige. Den och Berska hittade vi!! Men köpte tyvärr inget på Berska. Nästa gång jag lovar!

Vackert upplyst hus som jag antar också var ett köpcenter.

Denna härliga skotten spelade ute på gatan!

Vi hade lite problem med att hitta vårat hostel eftersom gubben som vi frågade om han visste vart det låg sa "jadå det ligger nedför gatan" och han verkade så säker så, 10 minuter nedför gatan insåg vi att vi nog var ute och cyklade, så vi gick hela vägen tillbaka till tunnelbanan igen. Men på vägen såg vi denna skylt:
Den är lite kul om man tittar på Big Bang Theory!^^ (Dr.Sheldon Cooper)

I vilket fall som helst så fick vi hjälp av en snäll tjej med smartphone som ledde oss rätt (åt andra hållet som vi gick från början haha) och efter ha spenderat ca 45 minuter på att promenera så fann vi rätt till slut.


Dag 2:
Underbara taket i King's Cross Station

Det första som hände var att vi fick problem med trafiken. Våran linje ställdes in för att en vagn hade gått sönder och vi var tvungna att åka buss till en annan metro linje (med hjälp av en jättegullig tjej som ändå skulle dit) och sen när vi väl kom fram till den linjen ställde dom in den också och efter ett jävla väntande var vi tvungna lika förbannat att ta en annan buss bort till en annan linje så vi äntligen kom fram till dit vi skulle. Vi kom först till King's Cross Station (där delar av Harry Potter är filmad) och där de har gjort en turistattraktion: Platform 9 3/4 och så upptäckte vi till våran förtjusning att de byggt en Harry Potter butik där också!

Harry Potter-butiken

Jag leker med Snape's trollstav!

På Platform 9 3/4, här försvinner jag in i magins land!

Efter King's Cross så åkte vi vidare till London Bridge (fastän vi egentligen skulle till Tower Bridge)
Då var jag tvungen att ta kort på denna krabaten..

Utsikt över Themsen och Tower Bridge i fjärran

Vi kom så här långt över London Bridge tills vi blev trötta på regnet och bestämde oss för att åka någon annanstans. Tyckte det var coolt att det spetsiga tornet försvinner i molnen. 

Vart bar det av härnäst? Jo då var det lite Sherlock Holmes-dags!
Sherlock Holmes mozaik i tunnelbanan.

Konstapel utanför Sherlock Holmes museet.

Sherlock Holmes-butiken tillhörande museet där man fick gå in gratis såklart.

Avslutningsvis gick vi till Madame Tussaud's när vi ändå var i närheten, fast vi gick inte in.

Nästa gång kanske man kostar på sig att gå in och kolla på vax-kändisar. Då man förhoppningsvis både har tid och pengar till det. För efter det här skulle vi leta fram ett fish'nchips ställe att äta på (utan någon tur) och sedan åkte vi bort till Wembley Arena för att kolla på Big Bang!!!

Om BIG BANG konserten i nästa inlägg, to be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar